MARSWALKER BLOGJA

MARSWALKER BLOGJA

A Lázár-videó következményei

A bécsiek cetlikkel üzengetnek a magyaroknak

2018. március 10. - marswalker

Biztosan sokan megütköztek a Lázár János által napokban közzétett videóbejegyzéssel kapcsolatban. Mielőtt mindenki véleményt alkotna, nézze végig az összeállításban szereplő videókat és próbáljon meg válaszolni a megkérdezettek helyében a blog végén található kérdésekre.

Először is álljon itt az eredeti Lázár-videó, amit a Facebook először letiltott, majd visszarakott.

A 24.hu válaszvideója a Lázár-videóban lefilmezett muszlim férfi válaszával.

A Facebook reakcióját itt lehet elolvasni.

A bécsiek a Lázár-videó nyilvánosságra kerülése óta az alábbi cetliket ragasztják ki a magyar autósok kocsijaira, Bécsben:

„Ha a mi Bécsünk annyira piszkos, nem biztonságos és bűnös, akkor miért nem maradnak az önök remek Magyarországán?"

Renate Brauner, Bécs városának nemzetközi ügyekért felelős tanácsnokának reakciója.

A Bécsben élő, dolgozó magyarok válaszai közül egy.

Hozzá kell tenni, hogy az előbbi riportban nyilatkozó férfi (Szabó Ervin) magát is migránsnak aposztrofálja, ami az ENSZ 1951-es menekültügyi egyezménye értelmében nem igaz, mert őt senki sem üldözte Magyarországról Ausztriába faji, vallási okok, nemzeti hovatartozása, illetve meghatározott társadalmi csoporthoz való tartozása vagy politikai meggyőződése miatt, hanem önszántából ment külföldre. Inkább gazdasági bevándorlónak mondanám.

A következő felvetéseim lennének a videókkal kapcsolatban:

  • Lázár miniszter úrnak: Aki nem fehér, nem lehet keresztény? Biztos, hogy Bécs koszosabb és piszkosabb mint Budapest?
  • A 24.hu-nak: Bécsben forgatva mennyi afgán és szír bevándorlóval találkoztak a riportot készítők, összehasonlítva Budapesttel?
  • A 24.hu riportjában nyilatkozó újságírónak, Bernhard Odenhal úrnak: Véleménye szerint miért lettek olcsóbbak a lakások a kérdéses kerületben?
  • Facebook-nak: Nem lehetne megjelölni a politikusok politikai jellegű bejegyzéseit, hogy ez nem feltétlenül egyezik az állampolgárok véleményével?
  • A bécsiekhez: Ha legközelebb Bécsbe megyek magyar rendszámú autómmal, engem is meg fognak szégyeníteni ilyen cetlikkel?
  • Renate Braunernek, Bécs városának nemzetközi ügyekért felelős tanácsnokának: Mennyire változott a városban élők véleménye a saját biztonságérzetükről? 
  • A Bécsben élő, dolgozó magyarokhoz: nem tapasztalják, hogy az elmúlt években megnőttek a bevándorlók által okozott kellemetlenségek, nem növekedett meg félelemérzetük?  Biztos, hogy Magyarországon nem tudnak karriert építeni?
  • A Magyarországon élő állampolgárokhoz: szükség van a határokon felállított kerítésekre, hogy megvédjük magunkat az illegális bevándorlóktól?  

©® MaW

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://marswalker.blog.hu/api/trackback/id/tr4513728782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Monica Schuster 2018.03.11. 13:07:26

...sajnálatos a hir. A Favoriten/ 10-ik kerület Bécsben/ a munkásoké és mindegy hogy osztrák vagy bevándorló, békésen megférnek egymás mellett. Miért nem látogatta meg az 1,13,19 kerületeket, ott nem talált volna migránsokat, csupán a konzervativ osztrák családokat,akik hosszú generációk óta lakják ezeket a kerületeket . Nem kell lebecsülni azokat akik befogadják a migránsokat, hiszen ök is dolgoznak/vagy munkanélkülin vannak, mert az épitőipar télen szünetel/ és fizetik adójukat. Sok feketén dolgozó kelet-europai sajnos nem fizet semmi adót, mert vagy egyáltalán nincs bejelentve, vagy 1/2 napos szerződéssel dolgozik napi 8 órát.Esetleg Mo-on van bejelentve és mint bérmunkás van kint Austriában, igy Austria nem részesül az adóbefizetésből, de Mo-on talán befizetik a bérmunkások adóját...

HaD 2018.03.11. 13:45:56

Nagy bajban lenne a rothadó nyugat ha a migráncsok hazamennének...csak két generációnyi:)...bezzeg a magyar kormány(ok) jeleskednek és jeleskedtek mindig is abban hogy tömegével termelje ki a saját népének rabszolga...akarom mondani munkanélküli munkás elvtárs rétegeit(a bérmunka meg a cociális foglalkoztatás meg a multik munkahelyei NEM a magyar kormányok hozadéka...nem is tudom maradt e ki valaki...aki nem köz tisztviselő vagy ilyesmi...de bocs van pár százezer építőipari munkanélküli akik ha nem lenne ejus zs akkor mafaszt csinálnának? ! Bravó....gondolom ezért húzott el három hullámban Mo.-ról vagy 3 millió ember az elmúlt századba...de még ebben a században is összejöhet:( ...Verbőcziék idejében még azon voltak hogy hogyan tartják itthon a népeket ma meg már az a sikk ha megszabadulnak tőlük...bravó

rallus 2018.03.11. 14:29:57

Wien: Ein gefährliches Pflaster?
Ein ungarischer Minister sorgt mit einem Video für Aufregung, in dem er Wien als gefährlich und verdreckt schildert und vor Zuwanderung warnt. Wie zur Bestätigung sticht ein afghanischer Asylwerber auf eine zufällig des Weges kommende Familie ein. Ist Wien tatsächlich gefährlich?
Facebook
Google+
Twitter

Ja, man kann nicht mehr unbesorgt durch die Stadt gehen69%
Nein, Wien ist nach wie vor eine der sichersten und lebenswertesten Großstädte Europas19%
Kann ich nicht beurteilen, weil ich nie in Wien bin12%
Diese Umfrage ist seit Samstag, 10. März 2018 21:00 Uhr zu Ende.

ZURÜCK

Szűtté mamá? Szűjjé! 2018.03.11. 14:54:47

Aki papíron üzenget Bécsben a magyaroknak, azt nyilván mind a Soros pénzeli. Meg persze az ensz. A vak is láthatja. :-)

No, kb ennyire ostoba egy átlag fideszes.

rallus 2018.03.11. 16:19:03

@Mr Elios: Nem kell ahhoz Soros... Ti is bármire képesek vagytok! Jobban felháborodtatok, mint a bécsiek... Mi az hogy! Nagyon is!

ben2 2018.03.11. 17:56:00

@Monica Schuster:

Ha a magyar munkavállaló nincs bejelentve, az nem rajta, hanem a munkaadóján múlik. Olyan magyar munkásról még nem hallottam, aki azért mondott vissza egy osztrák állást, mert be akarták jelenteni.

ben2 2018.03.11. 18:06:14

"Hozzá kell tenni, hogy az előbbi riportban nyilatkozó férfi (Szabó Ervin) magát is migránsnak aposztrofálja, ami az ENSZ 1951-es menekültügyi egyezménye értelmében nem igaz"

A cikkíró keveri a migránst a menekülttel.
A migráns az, aki különböző okokból egy másik országban akar a továbbiakban élni, azaz "migrálódik" az adott országba. Ez angolul az "immigrant".
A menekült az, aki a saját országában valamilyen okból nincs biztonságban, ezért a veszély elmúltáig egy másik országtól kér menedéket. Ez angolul a "refugee".
A kettő között az is alapvető különbség, hogy a migráns hosszú távon (a legtöbb esetben élete végéig) tervezi a befogadó országban a tartózkodását, a menekült pedig addig, amíg az országában el nem múlik a veszély és vissza nem tud költözni.

A jelenlegi krízist pont az okozza, hogy a tömeges gazdasági migrációt egyesek politikai megfontolásból szándékosan keverik a menekültekkel.

Monica Schuster 2018.03.11. 18:30:18

@ben2: talán nem irtam elég érthetően. Az austriai munkavállalás kétség nélkül bejelentett állás, nemcsak 20 órára, hanem a teljes ledolgozott időre. Mo-on csak félnapra jelentik be az alkalmazottakat - persze van ahol egész napra vannak bejelentve, de biztos nem a privát gazdaságokban. Továbbá Austriában és Németországban, ugy az egész nyugati EU-ban nem kérdés a teljesjogú bejelentés. Méghozzá a vállalkozás költsége jóval alacsonyabb mint Mo-on.

MIGRÁNSOK: valós menekültek csak Sziriából, Libyából és Afganisztánból érkeznek, a többi mind gazdasági menekült a jobb élet reményében keresi az EU-s országokat. Már a Kinaiak se igen jönnek, mert már Kinában is annyit keresnek mint MO-on , igy nem érdekeltek Mo-ra jönni- Azok vannak MO-on akik már régebbenérkeztek és Mo-on üzletelnek...

Hozzászólok 2018.03.11. 19:02:39

@rallus: danke.
Lazars video ist zwar unhöflich, aber wahr.

2018.03.11. 20:14:32

Aki papíron üzen a magyaroknak Bécsben, az bunkó, mert nem lehet mindenkit egy kalap alá venni. Mi is üzenhetnénk az osztrákoknak, akik átjönnek, hogy ha olyan jó otthon, akkor minek jön át pl. fogorvoshoz v. vásárolni a mi piszkos, zelmaradott, (még) migránsmentes Magyarországunkra. Szóval túltolta Lézer is meg az osztrákok is. Egyébként Butapesten, a nyóckerben is forgathatna Lézer.

morph on deer 2018.03.11. 21:46:25

@boxorka:
“Szóval túltolta Lézer is meg az osztrákok is.”

Csak a sorrend nem mindegy.

Az osztrákoknak van mire reagálniuk, a Lázárnak meg semmi keresnivalója nincs Bécsben, valamint köze sincs ahhoz, hogy ott mi történik!

Lázár meg a fidesz többi (fasz)fejese azt cseszte el, de nagyon, hogy attól, hogy a kancellár nem szereti a bevándorlókat, ő még igencsak osztrák!
Elsősorban és mindenekelőtt az, legfeljebb csak az után orbán puszipajtása.

Pocskondiázni egy ország fővárosát mégis mikor szokott kiváltani pozitív reakciót az illető ország lakóiból?
Hát még a város lakói hogy szerethetik az ilyesmit..!

Csak gratulálni lehet a ragyogó ötlethez, valóban..!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.03.11. 22:00:15

@morph on deer:

"Lázárnak meg semmi keresnivalója nincs Bécsben, valamint köze sincs ahhoz, hogy ott mi történik!"

Ezt elmondtad azoknak az osztrák politikusoknak is, akik az Európai Bíróság előtt támadják meg Paks 2-t? Vagy fordítva már nem igaz, az osztrákok beleszólhatnak a magyar belpolitikába?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.03.11. 22:02:36

"A bécsiek a Lázár-videó nyilvánosságra kerülése óta az alábbi cetliket ragasztják ki a magyar autósok kocsijaira, Bécsben:"

Nem A bécsiek, hanem egyes bécsi aktivisták. Avagy úgy gondolod, az egyszeri bécsi csak úgy spontán nekiáll színes nyomtatóval cetliket nyomtatni? Nem inkább szervezett akcióról van szó?

Amúgy meg a bécsiek 99%-a nem ragasztgat cetliket, tehát egyetért Lázárral. :DDDDDDD

morph on deer 2018.03.11. 23:23:28

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
A két dolog még csak távolról sem hasonlít, de ezt gondolom te is tudod.

- A Paks II ügy nem magyar belpolitikai kérdés
- Az osztrákok nem a saját piti választási kampányuk támogatására mocskolják a magyar fővárost
- A Paks II ügy sem osztrák belpolitikai célokat szolgál

A Lázár féle bunkó lépés egyébként nem tudom, hogy kinek a ‘zseniális’ ötlete lehetett, de jelenleg körülbelül az öntökönlövés fideszes változatának néz ki. Hogy támogatókat nem szerez vele Lázár az hétszentség, saját magát meg sikerült a Kósa-Némethszilárd duó szintjére ‘emelnie’.
Gondolom ez hiányzott igazából, mert értelmes indok nem látszik, hogy lenne.

Valahogy a magabiztosság mintha kezdene hiányozni a fiúknál, kicsit kapkodni kezdtek.

flash.gordon · http://kulhonban.blogspot.co.at 2018.03.12. 00:19:29

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Én Bécsben élek de egy osztrák fórumon nem hallottam kocsitulajtól, hogy talált volna ilyen cetlit.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.03.12. 00:50:10

@morph on deer:

"A Paks II ügy nem magyar belpolitikai kérdés"

Ahogy az illegális migráció sem osztrák belpolitikai kérdés, de ezt te is tudod.

"Az osztrákok nem a saját piti választási kampányuk támogatására mocskolják a magyar fővárost "

Ahogy ugye az időközben csúfosan megbukott Faymann sem belpolitikai okokból nácizta le Magyarországot... :) Oder doch? Nota bene: Faymann nemcsak a magyar fővárost, hanem egész Magyarországot gyalázta, miközben kevéssel később a magasba köpött és jól aláállt, hiszen ő is megépítette a Türle mit Seitenteilen-t. :DDDDDDDD

"A Paks II ügy sem osztrák belpolitikai célokat szolgál"

Valóban, hanem piti osztrák gazdasági érdekeket sért. Be is vallották nyíltan, hogy attól tartanak, az olcsó paksi áram lenyomja majd az osztrák erőművek termelte áram árát. Ezért fáj nekik Paks 2.

Na meg működik a dögöljön meg a szomszéd tehene effektus is. Csak amíg nekik van épp elég gyors vizű hegyi folyójuk ahhoz, hogy lemondhattak a kulcsra kész Zwentendorfról, addig nekünk nincs.

teéjesenmindegy 2018.03.12. 01:16:45

@morph on deer: igen, hát vannak ezek az emelkedett lények, ezek a labancok, ezek nem piti politikai érdekek miatt működnek.
Ők olyan feljebbvalók.
Azert kurjak a lanyukat a pinceben

élhetetlen 2018.03.12. 01:47:07

@boxorka: Ha hülye vagy, maradj magadnak. „Mi is üzenhetnénk az osztrákoknak, akik átjönnek, hogy ha olyan jó otthon, akkor minek jön át pl. fogorvoshoz v. vásárolni a mi piszkos, zelmaradott, (még) migránsmentes Magyarországunkra.”. Persze, ha idejött volna valaki Ausztriából, hogy elmondja ország-világnak, hogy milyen fos itt Magyarországon minden. Akkor üzenhetnénk mi is az osztrákoknak így. De nem ez történt. Nem érted, ugye?

szopjátok le a arabjaitokat tetű sorosbérencek 2018.03.12. 05:13:33

"Biztosan sokan megütköztek a Lázár János által napokban közzétett videóbejegyzéssel kapcsolatban."

Az biztos, hogy varatlanul sikeres lett. Mert milliok lathattak, azt amitol a kormany probalja megvedeni az orszagot. Es kulonosen, hogy egy brutalis tragedia, hogy mikozben a libbantak a szokasos modon probaltak meghamisitani a valosagot, egy arab terrorista 4 ember megkeselesevel tokeletesen alatamasztotta amirol beszel.

A KÉT MILLIÓ MENTI MEG EUROPÁT 2018.03.12. 05:27:53

Lázár miniszter úrnak: Aki nem fehér, nem lehet keresztény? Biztos, hogy Bécs koszosabb és piszkosabb mint Budapest?

Ez csusztatas, mert Lazar egyaltalan nem hasonlitotta Budapesthez, szoba sem kerult a jelenlegi Budapest, nem O Budapest fopolgarmestere. Lazar egyaltalan nem kotheto Budapesthez. O Becsrol mondott velemenyt , es akarmilyen is Budapest ehhez joga van mint turista. Becset a korabbi onmagahoz hasonlitotta, es az hogy, meg mindig van Becsnel rosszabb varos, attol meg Becs tragikusan sokat romlott az elmult 20 evben. Akarmilyen szar hely is Budapest, az Becs allapotan NEM FOG JAVITANI.

Hajdú Peter 2018.03.12. 05:44:50

"A bécsiekhez: Ha legközelebb Bécsbe megyek magyar rendszámú autómmal, engem is meg fognak szégyeníteni ilyen cetlikkel?"

Én kaptam egy ilyen cetlit. Az volt rajta németül, angolul, magyarul : "SEGÍTSÉG !! MENTSETEK KI, ELEGÜNK VAN AZ ARABOKBÓL !!"
A végeredmény, ugyis az lesz, hogy több gondunk lesz a NyugatEuropából hozzánk menekülő őslakosokkal, mint az arabokkal.

Hozzászólok 2018.03.12. 05:59:26

A cikk szerinti "bécsiek" = 1 bécsi buzgómócsing.
A sok másik bécsi meg csendben örül hogy valaki végre szóbahozta a kínzó problémájukat.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.03.12. 06:47:10

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Hmmm... a bécs "koszosságát" veted össze Paks2-vel?

@Hajdú Peter: Nem kellett volna a Koránt a kalaptartón hagynod!

midnight coder 2018.03.12. 07:57:16

Azért az legalább szép a bécsiektől, hogy nem MSZP-s logóval ellátott papírra nyomtatták az üzenetüket, hanem vettek sima géppapírt KeS papírboltban.

midnight coder 2018.03.12. 08:01:06

@HaD: Anno a németek próbálták hazaküldeni a törököket amikor már nem volt rájuk szükség, csak aztán megtapasztalhatták hogy milyen az, amikor törököt fogtam, nem ereszt... De szerintem a franciák sem igen dőlnének a kardjukba, ha hirtelen elveszítenék a leginkább segélyből és bűnözésből élő arab kisebbségüket.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.03.12. 08:46:50

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

"a bécs "koszosságát" veted össze Paks2-vel?"

Ha neked ez jött le belőle, akkor feküdj le és józanodj ki.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.03.12. 09:09:31

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Te meg ne hallgass annyi Orbán beszédet! Pusztítja az agysejtjeid.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.03.12. 10:14:45

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Meg fogsz lepődni: soha nem szoktam meghallgatni a beszédeit. Persze más politikuséit sem.

A legutolsó politikusi beszéd, amit meghallgattam, Gyurcsány elkúrós beszéde volt. Attól annyira kikészültem, hogy máig nem vagyok képes egyetlen politikus szövegeit sem végighallgatni.

konrada 2018.03.12. 12:12:09

@morph on deer:
...nem hát.
...hiszen pont egy osztrák kancellár nácizta le előtte a magyarokat, de még arra sem volt képes, hogy idetolja az arcát...

...de ezzel persze nem Lázár hülyeségét mentegetem., csak jószándékúan szólok, hogy ne csinálj te is hülyét magadból azzal hogy nem tudva Faymann tahóságáról máshol is leírd azt, hogy a sorrend nem mindegy, mert Lázár előbb volt, mint az osztrák miniszterelnök benyögése...;))
süti beállítások módosítása