MARSWALKER BLOGJA

MARSWALKER BLOGJA

Megőrült?! Rakott krumpliba tejet?

2018. február 25. - marswalker

Ki látott már olyat, hogy rakott krumpliba tejet rakjon? Pedig célszerű! Hogy miért? img_8051.JPG

A rakott krumpli profiknak! Hozzávalók 4 személy részére: 

1,5 kg krumpli (nem új krumpli!!)

 2 x félszál kolbász (csemege vagy csípős, a lényeg, különböző legyen)

8 tojás

25 dkg sajt (Tolle trappista)

3 pohár tejfel (Bakonyi)

1 dl tej (Mizo, 1,5 %)

A krumplit meghámozzuk és sós vízben félpuhára főzzük. A tojást langyos vízbe rakva (így nem fog rögtön eltörni, viszont a végén könnyen eltávolítható a héja) főzzük lassú forrásig, 25 percig. A héját leszedjük, majd a tojást felszeleteljük. A sajtot lereszeljük, a kolbászt hideg vízben megmossuk (így könnyebben lejön a külső bél), karikákra vágjuk, a tejfelt a pohárban felkavarjuk a levével együtt, a tejet felmelegítjük. 

A jénai aljára vékonyan jobb minőségű olajat teszünk, rászeleteljük a krumplit, megsózzuk, rátesszük a szeletelt tojást, a karikákra vágott kolbászt. (Van, aki a virslit is szereti benne) Rákenjük a felkevert tejfelt, majd megszórjuk reszelt sajttal. Jöhet a második sor ugyanebben a sorrendben. És most jön a lényeg! Körbe a szélére egyenletesen elosztva ráöntjük a tejet. Így nem lesz száraz a krumpli. Alufóliával lezárjuk, majd a 160 fokon előmelegített sütőbe tesszük. 45 perc után kivesszük, leszedjük a fóliát, és 200 fokon barnára sütjük. 

Jó tanács: a sütő aljába is rakjunk fóliát, ha netán túltöltöttük a jénait, hogy oda csöpögjön.  

Jó étvágyat! 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://marswalker.blog.hu/api/trackback/id/tr1113696194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása